09:00 Helseberedskap på hjemmebane - hvordan sikrer vi innbyggernes helse og personvern i krisetider?
Cecilie Lyngra Seierstad deler sine erfaringer og refleksjoner om hvordan kommunen jobber med beredskapsorganisering og -kultur. Hun tar også for seg personsikkerhet og tillit fra innbyggerne i krisesituasjoner, utfordringer knyttet til bruk av helseteknologi – og ikke minst: hvordan kommunisere når EKOM faller bort.
Cecilie Lyngra Seierstad, rådgiver hos kommuneoverlegen i Larvik kommune med ansvar for helseberedskap og Johannes Sjo Steinsvåg, fagansvarlig for beredskap i Larvik kommune
09:30 Utvalg for digital sikkerhet og beredskap
Jan Gunnar Broch
10:00 Pause
10:30 Risikobegrepet - overgangen til en risikodefinisjon basert på usikkerhet
Hva skjer når vi går bort fra en matematisk tilnærming til risiko? RISKY-prosjektet studerer de praktiske konsekvensene av at Petroleumstilsynet har endret risikodefinisjonen fra å være basert på sannsynlighet og konsekvens, til en forståelse hvor risiko defineres som "konsekvensene av virksomheten med tilhørende usikkerhet". Hva betyr dette i praksis – og hvordan påvirker det arbeidet med styring og sikkerhet?
Martin Rasmussen Skogstad, Samfunnsforskning NTNU
11:00 Helseberedskap på agendaen
Foredraget vil handle noe om helseberedskap generelt – helsetjenestens egenberedskap, evne til å stå i kriser over tid, behovet for prioritering, noe om sivil-militært samarbeid, samarbeid på tvers av sektorer, og noe om betydningen av nordisk og internasjonalt samarbeid. Det vil bli lagt særlig vekt på digital sikkerhet og beredskap, betydningen av godt planverk for bortfall av tjenester, øvelser på slikt bortfall.
11:30 Lunsj
12:30 Robust infrastruktur
Hvordan beskytter vi Norges digitale helseinfrastruktur mot dagens og fremtidens trusler? I dette foredraget får du innblikk i konkrete tiltak for å sikre at systemene fungerer – også når omverdenen endrer seg. Du får også høre om muligheter og utfordringer knyttet til mobil- og satellittkommunikasjon i helsesektoren, og hvorfor det er viktig at regionene kan operere selvstendig ved behov.
Frode Johansen, NHN
13:30 Pause
14:00 Påvirkningsoperasjoner, konspirasjonsteorier og tillit
Vi avslutter konferansen med et veldig spennende tema - Påvirkningsoperasjoner, konspirasjonsteorier og tillit
Er helsesektoren immun mot fiendtlige påvirkningsoperasjoner? Kan konspirasjonsteorier bli helsefarlige? Og hvordan påvirkes tilliten til helsetjenestene av desinformasjon?
Helse- og omsorgssektoren er en av samfunnets mest kritiske funksjoner – men også sårbar for bevisst manipulering og falske narrativer. I en tid der desinformasjon sprer seg raskt, retter vi søkelyset mot hvordan sektoren påvirkes, og hva vi kan gjøre for å styrke tilliten.
Panelsamtale med:
- Paul Magnus Hjertvik Buvarp, forsker, Forsvarets forskningsinstitutt
- Asbjørn Dyrendal, professor og religionshistoriker, NTNU
- Jan Frich, direktør, Helse Midt-Norge RHF
Strømming
Har du ikke mulighet til å delta fysisk på årets konferanse? Du kan følge den via strømming – helt gratis! Lenken blir tilgjengelig i forkant av konferansen her.